Spelregels Haarlem Nightskate

Veiligheid

De organisatie van de Haarlem Nightskate adviseert dringend aan alle deelnemers tot het dragen van een:

  • Skate-of wielren- mountainbikehelm
  • Polsbeschermers voor het skaten
  • Kniebeschermers voor het skaten
  • Ellboogbeschermers voor het skaten

Het niet dragen van deze beschermingsmiddelen kan leiden tot ernstig letsel en zelfs de dood. Meerijden zonder deze beschermingsmiddelen wordt ten strengste afgeraden! Het meerijden met of zonder deze beschermingsmiddelen blijft altijd volledig voor eigen risico van de deelnemer zelf.

Snelheid

Om de Haarlem Night Skate veilig te laten verlopen hebben we samen met de gemeente Haarlem, politie Kennemerland en Sport Support afgesproken dat de snelheid gemiddeld tussen de 20 en 25 km per uur ligt. Voorin het peloton rijden kost je het minste energie, achterin het peloton is het tempo iets hoger. De Haarlem Night Skate heeft een sociaal/sportief karakter dus een relaxed tot redelijk skatetempo. De Haarlem Night Skate is niet bedoeld om hard te rijden. Dit kan je beter alleen doen, tijdens een wedstrijd of op een gesloten circuit. Je moet ruim anderhalf uur lekker kunnen skaten zonder jezelf, en vooral anderen in gevaar te brengen. Als deelnemer beschik je dus over een redelijke (skate)conditie, kan je goed remmen en sturen en schrik je niet van veel mensen, afdalingen, klinkers en/of paaltjes. Zorg ervoor dat er geen gaten in het peloton ontstaan, wachtende auto’s kunnen zich hier mogelijk aan gaan irriteren. Wij verzoeken daarom, in het kader van ieders veiligheid, GEEN gaten in het peloton.

Overige spelregels

  • Volg altijd de aanwijzigen van de politie en onze verkeersregelaars !
  • Rijd altijd op rechterweghelft.
  • Deelnemers die de aanwijzingen van onze verkeersregelaars niet opvolgen worden verzocht het peloton te verlaten en niet verder deel te nemen.
  • Draag voldoende verlichting zodat je in het donker goed zichtbaar bent.

Organisatie Haarlem NightSkate

terug

onze partners: